Indret hjemmet pænt og praktisk- Også for husets kæledyr

De fleste bliver bare gladere af at færdes i et hus, der er pænt indrettet efter deres egen smag. Det er ikke mindst vigtigt, når vinteren og dårligt dansk vejr nærmer sig. Så skal vi nemlig til at bruge endnu mere tid inden døre. Hvis du og familien ikke allerede har fået jer taget sammen til at sætte jeres eget personlige præg på hjemmets indretning, så kunne det jo være, at tiden var inde nu. I vil blive overraskede over, hvor meget glæde det kan skabe for den enkelte, når de får lov til at bestemme lidt om, hvordan deres hjem skal se ud. 

Både pænt og praktisk

Husk dog på at indretningen ikke kun skal have æstetiske hensyn. Mindst lige så vigtigt er det, at der bliver taget praktiske hensyn, og at man husker dagligdagen. Det betyder for eksempel, at man bør gentænke det nye skoskab, som ellers kunne være en smuk tilføjelse til entreen såvel som en smart måde at gemme familiens mange beskidte sko væk. 

Hvis I imidlertid ved med jer selv, at hverken I eller børnene kommer til at bruge det, når først dagligdagens ræs er i gang, kan det simpelthen ikke betale sig. I har sikkert selv en masse lignende drømme, og i den sammenhæng bliver man bare nødt til at være praktisk anlagt.

Prøv at sætte jer i dyrenes sted

Det gælder ikke mindst, hvis man har dyr i huset. Dermed ikke sagt, at man ikke kan have et pænt indrettet hjem med kæledyr. Det kræver dog, at man tænker dyret eller dyrene med i ligningen. Som sagt sætter alle husets beboere pris på at få deres stemme hørt, når det gælder hjemmets indretning. Det gælder også dem, der ikke kan tale menneskesprog. Hvis I altså bestemmer jer for at bruge den nærmeste fremtid på at genindrette jeres hjem, så prøv i hvert fald for en stund at sætte jer i for eksempel hundens sted. I så fald kan det være, at I indser, hvor vigtigt og praktisk det vil være med en hundelem på døren, selvom det måske ikke ligefrem er smukt. Heldigvis findes der dog også simple og endda helt pæne hundelemme. På den måde kan I altså indrette hjemmet både pænt og praktisk, mens I har tanke for kæledyrene.

Huser I desuden kæledyr af den mere uregerlig art, det kunne for eksempel være unge hvalpe, skal der naturligvis også tage hensyn til det. For eksempel kunne det være at I skulle vente et par år med at købe den sandfarvede drømmesofa, ligesom vægmalerierne måske skulle hænges en anelse højere op. I sidste ende er den slags beslutninger nemlig ikke kun af praktiske hensyn. Det er i den grad også af hensyn til hjemmets skønhed, der snart ville være blevet molesteret fuldstændig i andet tilfælde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *