Hvordan indretter man det bedste hjemmekontor?

Arbejder du hjemmefra? Uanset om det er en ny ændring eller noget, du har gjort over længere tid, kan det gavne dig at have et hjemmekontor. Dog er det ikke altid helt nemt at regne ud, hvad der skal til, hvis man aldrig har haft et før; det er jo en form for miks af arbejdet og hjemmet.

Kvinde med kuglepen

Hjemmekontorets effekt på dit sind

Et hjemmekontor kommer faktisk med en række af fordele, og én af de fordele er, at det kan øge din kreativitet. Hvis du laver dit hjemmearbejde i din stue, i din seng eller ved spisebordet, risikerer du, at din hjerne begynder at associere det sted med arbejde i stedet for afslapning. 

Det kan lede til at du føler dig stresset, fordi du ikke kan slappe af i dit eget hjem. På den anden side kan du også komme til at opleve, at din hjerne kun vil slappe af, så du ikke kan udføre dit job. Med et hjemmekontor adskiller du arbejdsmiljøet og hjemmemiljøet, selvom de stadig er under samme tag.

Det skal føles som et kontor

Ja, teknisk set kan du godt bare hive stuens lænestol med ind på gæsteværelset, og det vil sikkert også gøre en forskel. Men for den optimale effekt, bør dit hjemmekontor også føles som et reelt kontor. Igen handler det om den måde, vores hjerne gemmer på konnotationer og forventninger. 

Hvis du arbejder i et miljø, der faktisk ligner et arbejdsmiljø, vil din hjerne bedre kunne forstå, at det handler om fokus og koncentration lige nu. En lænestol i gæsteværelset vil separere arbejdsmiljøet og hjemmemiljøet, men det vil ikke skabe det bedst mulige arbejdsmiljø. 

Gråt kontor

De rette møbler

Det, som der skal være i hjemmekontoret rent indretningsmæssigt, behøver ikke at være mere end et skrivebord og en kontorstol. Bordet skal kunne opbevare og holde på vægten af alt det, som du har brug for at have lige ved hånden, og bordpladen skal være stor nok til alle opgaver, uanset om de skal skrives på computer eller med kuglepen

Foruden et godt skrivebord, skal du også have en ordentlig kontorstol. Uden støtten fra en god kontorstol kan du komme til at opleve unødige smerter, som din hjerne med tiden vil associere med jobbet. Som resultat vil du begynde at tænke negativt om arbejdet, fordi det er din krops instinkt at forsøge at undgå smerter. Du gør livet meget mere simpelt, hvis du køber gode møbler med det samme.

Dit private kontor

Et hjemmekontor skal være et stykke af kontoret, som du tager med hjem og gemmer væk og kun tager frem, når du skal bruge det. Det skal være en arbejdsplads og et arbejdsmiljø, så hele dit hjem ikke bliver det. Nyd dit arbejde for sig, og nyd din fritid for sig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *