Sådan skal du opføre dig i nærheden af kunst og design

Når man er omringet af kunst og design, påvirker det den måde, vi bør opføre os på. Vi vil jo helst gerne vise respekt overfor selve kunsterne, der har lavet det smukke produkt vi beundrer. Samtidig er noget kunst og design også meget skrøbeligt og vi skal passe på med hvordan vi behandler det, så det ikke gør i stykker eller på anden måde blive negativt påvirket af vores opførsel.

Læs med her for at se hvordan du kan opføre dig på bedst mulig vis når du er i nærheden af kunst og design. 

Hav det rette udstyr

Hvis du skal helt i nærkontakt med kunsten (for eksempel hvis det er interaktiv kunst), så kan det være en god ide at benytte sig af det rette udstyr, såsom engangshandsker og lignende. Ofte vil selve kunstnerne være gode til at stille sådanne redskaber til rådighed og man viser respekt som besøgende ved at benytte sig af det. 

Hvis du selv er kunstner, bør du overveje at stille disse redskaber til fri rådighed for dine gæster. På den måde beskytter du både dine egne kunstværker men med for eksempel engangshandsker sørger man også for en meget bedre hygiejne under fremstillingen, hvilket kommer alle til gode. 

Hav den rette mentalitet

Den måde man teer sig på, når man er sammen med sine venner en fredag aften i byen, er ikke sådan man bør opføre sig i nærheden af storslået kunst. Ens opførsel bør passe til konteksten og det er derfor vigtigt, at man pålægger sig den rette mentalitet, når man for eksempel er til en fremstilling. 

Du er til fremstillingen for at beundre de flotte kunstværker og design og det er disse, der i fokus. Sådanne fremstillinger er samtidig offentlige affære og det er derfor værd at huske på, at man skal vise respekt for andre fremmede i nærheden af en selv. 

Prøv for eksempel ikke at drage for meget unødig opmærksomhed hen mod dig og dine ledsagere ved at larme for meget eller ’fylde’ for meget i rummet. Der skal være plads til alle og det bliver en meget bedre oplevelse for jer alle, hvis i huske på dette. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *